Meerjaren- of jaarplan op A3-formaat

Meerjaren- of jaarplan op A3-formaat

Elk jaar weer dat gedoe met meerjaren- en jaarplannen? Jaar- en beleidsplannen ontwikkelen kost veel tijd. Iedereen erbij betrekken is een hele kunst. Door het jaar heen verdwijnen de plannen ‘in de la’ en weet niemand meer precies wat er in stond. De relatie met de dagelijkse praktijk blijft vaak zoek. Voortgangscontrole is een crime. Bijsturen ook. Een jaar later mag je uitleggen waarom je allerlei gedaan hebt wat niet in het jaarplan stond. Naast verantwoorden waarom je niet deed wat er wel in stond.

Het richten van je organisatie op de bedoeling van je organisatie is van wezenlijk belang. Wanneer dit niet gebeurt, loopt iedereen alle kanten op. Men weet van elkaar niet waar het heen moet en waarom dan. Het is cruciaal om richting te geven, om daar heel concreet in te zijn. Om dat achtereenvolgens dan ook met iedereen te delen. Herkenbaar?

Wij hebben een oplossing!
Wij noemen het een ’A3’. Via onze ‘A3 webtool’ heb je in een half uur de essentie van je beleids-, jaar- of meerjarenplan in beeld. Bij het comprimeren worden verdergaande keuzes gemaakt. Daardoor wordt de samenhang tussen de onderdelen van de plannen vanzelf beter zichtbaar. Via je eigen ‘A3’ kun je daarna eenvoudig de voortgang bewaken: per uur, dag, week, maand, kwartaal of hoe vaak je ook wilt.

Voor wie?
Deze aanpak is ideaal voor alle directies en leidinggevenden, project-, team- en andere leiders en coördinatoren, ja zelfs voor individuen, die met jaar-, meerjarenplannen of met beleidsplannen te maken hebben.

Stappen om te komen tot één ʻA3ʼ

 • Je vult in 30 minuten de hoofdlijnen van je inzichten in, in ons web-based sjabloon
 • Dat genereert een A3 dat je elk moment als PDF kunt downloaden
 • Ook daarna kun je er zo vaak als je wilt aanvullingen of wijzigingen op maken
 • Op elk gewenst moment kun je eenvoudig de voortgang van je plan invoeren
 • De aandachtspunten komen in waarschuwend geel of rood tevoorschijn
 • Alleen daarop hoef je dan bij te sturen
 • Het jaar daarop kost het je nóg minder tijd om je A3 te actualiseren
 • Nieuwsgierig hoe zo’n A3 eruit ziet? Klik hier voor een voorbeeld A3-Jaarplan.

Het resultaat

 • In één oogopslag de samenhang tussen je missie, visie, ambitie, sterktes, zwakten, kansen, bedreigingen, doelen, strategieën en acties
 • Een eenvoudige voortgangsrapportage net zo vaak als je zelf wilt
 • Een compacte, overzichtelijke en aantrekkelijke presentatie
 • Voor alle medewerkers en andere belanghebbenden te begrijpen

Eventuele begeleiding

De beginnersversie is gratis en kan op het web eenvoudig zelfstandig worden toegepast. Op aanvraag bieden wij ondersteuning en advies, telefonisch of als begeleiding van een integrale totstandkoming van jaarplannen/afdelingsplannen, ook tijdens ‘beleidsdagen’. Daarna wil je nooit meer zonder!

Proberen? Teken geheel vrijblijvend in. Ga nu naar www.mijna3.nl en start!

Voorbeelden van het werken met MijnA3

Hieronder vind je te twee mooie voorbeelden en extra informatie over het werken met MijnA3. Bekijk ze vooral voor meer inspiratie en uitleg!

En mocht je je omgeving enthousiast willen maken voor ‘zakelijke’ A3’s, dan kan deze animatie daarbij helpend zijn: