De betekenis van ons logo en onze kleuren

Het vriendschapsbeeldje

De vriendschapscirkel is afkomstig van de Maya’s. De Indiase legende vertelt dat aan het einde van de avond vrienden zich verzamelden rondom het kampvuur. Bij dit vuur delen ze verhalen, praten over de goede kwaliteiten van elkaar en halen ze gezamenlijke herinneringen op. Door deel te nemen aan de vriendschapskring werd de vriendschapsband aangehaald en verstevigd. Als je het kaarsje in de vriendschapskring aansteekt zal het degenen die behoren bij de vriendschapskring omarmen en geluk brengen aan diegenen die bij elkaar blijven.

De kracht van kleur

De invloed van kleur is groter dan je denkt. Kleuren beinvloeden hoe we denken, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Bovendien hebben kleuren een betekenis. De kleuren van InVerbindingZijn zijn dan ook niet voor niets paars en (olijf)groen. Wat deze kleuren betekenen lees je hieronder.

Paars

Paars is een krachtige kleur. De kleursymboliek van paars staat voor vertrouwen, spiritualiteit, bespiegelend, transformatie, intuïtie en geestelijke kracht. Mensen die van paars houden gaan graag hun eigen weg en hebben een creatieve geest. Paars heeft een stimulerende werking op het zenuwstelsel en helpt bij het vinden van evenwicht.

Lila

Lila is lichtpaars, een afgezwakte vorm van violet dankzij de toevoeging van wit. Lila staat symbool voor lente, onrijpheid, romantiek, naastenliefde en dagdromen. Maar ook voor eenzaamheid, verlatenheid en zwakte. Lila kan helpen bij het maken van nieuwe plannen en het verminderen van stress.

Groen

Groen is de kleur van het kleven. Het woord groen wordt snel geassocieerd met milieuvriendelijk of biologisch. Groen geeft energie, bevordert groei, harmonie en rust. De kleur werkt emotioneel kalmerend. Denk maar aan een wandeling in een groen bos of frisgroen weiland. Groen is de kleur van groei, ontwikkeling en zen.